moto-travel.ro

În căutarea civilizaţiei dispărute. Adică a noastră
Acum este 05 Sep 2010, 17:55

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Reguli forum

TEST

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 6 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Autoturismul, încotro?
MesajScris: 14 Feb 2010, 14:28 
Neconectat
Site Admin

Autoturismele din zilele noastre sunt ceea ce parinţii noştri vedeau doar în filmele SF
Silenţioase, puternice, construite din materiale compozite, cu computere de bord din ce în ce mai sofisticate, cu motoare ultraperformante care consumă o treime din cât consumau acum 20-25 ani...
Oare ce mai urmează?

Sus

Subiectul mesajului: Re: Autoturismul, încotro?
MesajScris: 14 Feb 2010, 22:52 
Neconectat

Ce urmeaza?Depinde de preferintele clientilor mai ales in situatia economica actuala.
Eu vad doua posibilitati de dezvoltare:una ar fi sa complice si mai mult automobilele si aici ma refer la sistemele electronice incorporate iar cealalta ar fi reorientarea marilor producatori spre nevoile reale ale clientilor care tanjesc(cel putin eu) dupa fiabilitatea modelelor produse pana in anii 98.
Cele mai noi sisteme de protectie active sau pasive ale automobilelor sunt produse mult prea repede,fara efectuarea de teste suficiente..Da,ne place la noul model Volvo XC60 sistemul numit City Safety care franeaza automat la detectarea oricarui automobil aflat la 10 m in fata.Da,ne place noul sistem de la W Passat,Audi A6 prin care se actioneaza frana de "mana" da ne plac farurile inteligente,sistemul confort al automobilelor germane,inovatiile producatorilor francezi,exemplele sunt multiple.Toate aceste sisteme au esuat la testul final,cel al clientului.Faptul ca ele functioneaza corect o perioada de timp mult prea scurta este un ESEC.

Sus

MesajScris: 15 Feb 2010, 15:47 
Neconectat

Fie că vrem sau nu vrem, trăim într-o societate de consum. Am văzut un reportaj care ne arăta că în urmă cu 10 ani aerul condiţionat în maşină e un lux. Acum orice masină are AC. Deci luxul trebuie făcut prin diferite gadget-uri mai mult sau mai puţin inutile. Oare chiar ne trebuie tit acel hi-tech pe maşini? dacă nu avem senzori în bara din spate nu mai putem parca? Dacă nu avem senzori în bara din faţă nu putem păstra distanţa regulamentară? Poate că e safe să ai toate ABS, ESP şamd, dar păcerea de a conduce unde este? Nici GPS-ul nu mă încântă. Cu GPS m-am rătăcit. Fără nu. Am oprit şi am întrebat pe unde să o iau.

Unde va ajunge şi încotro va merge această industrie auto? acolo unde o vor conduce interesele economice. Este singurul drum.

Sus

MesajScris: 18 Feb 2010, 21:17 
Neconectat

Din punctul meu de vedere GPS-ul este util atunci cand te afli intr-un oras si cauti o adresa exacta pe care ti-ar fi destul de greu sa o gasesti dupa harta sau din indrumarile unora si altora,in rest cred ca Gps-ul te limiteaza.Din proprie experienta te poate incurca daca nu faci corect setarile.
Dar e un punct de vedere.Referitor interesele ecomomice,aproape tot ce facem este in stransa legatura cu acestea si ne place sau nu,asta e lumea in care traim.Si nu ne putem opune progresului.

Sus

MesajScris: 18 Feb 2010, 21:42 
Neconectat

Marcel scrie:
Din punctul meu de vedere GPS-ul este util atunci cand te afli intr-un oras si cauti o adresa exacta pe care ti-ar fi destul de greu sa o gasesti dupa harta sau din indrumarile unora si altora,in rest cred ca Gps-ul te limiteaza.Din proprie experienta te poate incurca daca nu faci corect setarile.
Dar e un punct de vedere.Referitor interesele ecomomice,aproape tot ce facem este in stransa legatura cu acestea si ne place sau nu,asta e lumea in care traim.Si nu ne putem opune progresului.

progresului nu. dar cosumului fără nici un rost, doar de dragul unui aşa zis comfort şi doar ca să facem mai mult gunoi, da. Sunt pline magazinele de lucruri inutile, de tot felul de gadgeturi aiurea, pe care nu le foloseşti decât pentru că ai dat bani pe ele.
Şi ca să revenim la GPS. ca să găseşti o adresă în oraş, dacă eşti taximetrist sau curier. Dar altfel?

Sus

MesajScris: 19 Feb 2010, 20:10 
Neconectat

Din fericire,de ceva vreme traim intr-o tara libera si fiecare putem sa stabilim ce sa consumam si ce nu!Cred ca trecutul ne-a aratat destul de clar,un sistem bolnav in care ne erau impuse anumite produse,un anumit comportament si un anumit tip de gandire.Si o sa mai sufere probabil inca o generatie de o anumita crispare pe care o resimtim.Eu prefer sa aleg eu ce e mai bine pentru mine decat sa fiu pus in fata faptului implinit.
Si referitor la GPS,in momentul in care eu ma duc in Timisoara,Bucuresti,Roma,Atena sau in orice alt oras din lumea asta la o anumita adresa,economisesc in primul rand timp dar si altele cu ajutorul unui GPS.Si nu sunt taximetrist si nici curier.
Partea buna este ca fiecare putem sa avem o parere,fiecare putem alege daca sa folosim GPS-ul sau nu,fiecare putem alege ce sa consumam si ce nu,fiecare putem alege cum sa ne traim viata.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 6 mesaje ] 

Ora este UTC + 2 [ DST ]